Uppdat. 2015-01-01                                  Inkomna 2 st.

 
Hej Calle!      - Berättelse (från Lennart Larsson)

Fick mail från Rolf Olsson angående Klas Haraldsson. Vi var klasskompisar på Teknis och bästisar. Klas hade en Norton Dominator, som alltid var välputsad.    Han körde alltid lugnt och städat i motsats till många vildingar på den tiden. Vi var ett gäng på stan och skulle ut till Berget. Jag hade min gamla Folkvagn och lastade in tjejerna. Klas tog Piltan där bak. Vi körde efter varandra.  I höjd med gamla Caltex på Sunnavägen svängde en dam av till idrottsplatsen utan att ge tecken och precis framför motorcykeln.   Hade solen i ögonen. Klas hade aldrig en chans att väja eller bromsa. Han slog i biltaket och flög i en lång båge. Piltan hade redan haft en olycka samma dag och flög oskadd över alltihopa. Han hade dock skrapsår och blödde och skrek, varför ambulansen tog honom först. När Klas kom till sjukhuset hade han krossat ena låret. Han fick fettembolier, som gick i blodet. Förlorade först syn och hörsel och dog sedan under natten. Det var samma som hände racerföraren Ronny Pettersson. Man klarade inte detta på den tiden. Vi hade en fin begravning, där många knuttar var med, klädda i sin skinnpaj.

Jag hade en Royal Enfield 350.  Jag lånade ut den och  fick den krockad vid hamnen. Under sommaren jobbade jag på SJs verkstad. Fick låna svets och byggde om ramen. Hittade massor av fina reservdelar från olika märken på vinden hos motorcykel handlaren vid fängelset (Fredrik Karlsson). Lämnade mycket till kromning. Vid besiktningen föreslog besiktningsmannen Lilja att vi skulle kalla den för ”Royal Enfield Special”. Det var inte tal om typbesiktningar på den tiden. Efter Klas olycka var det dock inte lika roligt att köra MC längre. Något år efter baktände den och slog eld. Sedan var jag sällan på berget.

Jag tror att Klas olycka var 1960, möjligen 1961 (någon som vet närmre, eller exakt? Hör av er till Calle)

Hälsningar   Lennart

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Amiralitetsförsamlingen med anledning av vårt Rosenbomsbesök

Hej!

 Jag tror minsann att jag mötte Er på vägen, inte visste jag då att ni var på väg till Rosenbom. Varmt tack, kör försiktigt och vårda klubben!

 Hälsningar Amiralitetspastor  Henrik Lindén

Kungl. Karlskrona Amiralitetsförsamling

Vallgatan 11  371 30 Karlskrona

henrik.linden@svenskakyrkan.se        henrik.linden@mil.se

Telefon/Telephone: +46 (0)455 - 61 60 91            SMS/Cell: +46 (0)768-69 60 91

Fax: +46 (0)455 - 148 13               www.svenskakyrkan.se/amiralitetkarlskrona 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 <<< Tillbaka