Senast uppdat 2021-02-07      Min musiksida. MC & PC de e' mitt liv de se.

 Musik, You Tube och Spotify är en lisa för själen.

  Gitarren blir inte lika ofta trakterad nu som på 70-talet.

Mina 6 gitarrelever i Rödeby skola

 
 En kurs dom minns tror jag.

Det ser ut som dom hade kul på denna kurs. Jag tror att dom lärde sig spela något också. Här var det äkta spelglädje.

               Altsaxen var min 70-årspresent som jag fick av min kära hustru. Din present ligger under sängen sa hon på morgonen när jag vaknade denna födelsedag.
Jag har nu sålt altsaxen för 2,500 kr till en man från Torsås. Jag har köpt ett nytt kromatiskt munspel för pengarna.
Mina 2 Cromette 12 är nu sönderspelade och därför skrotade.

Jag spelar när jag har lust och har i min ägo: Bleckflöjt, blockflöjt, mungiga, tamburin, min fars gamla ackordzittra, gitarr. El-piano märke: Roland FP-7F. Piano märke:Rippen (Holländskt). Jag har 14 st. munspel i olika durer som numera har blivit mitt huvudinstrument

MISTY - Fausto Papetti Play Misty for my. En filmmelodi från filmen "Mardrömmen" regisserad av Clint Eastwood 1971. (klicka på bilden).

             2009-08-11 Köpte jag detta mitt andra piano i Ronneby märke: Rippen.
                    Detta piano får nog följa med stugan till de nya ägarna även om huset stannar i släkten.

Foto på mitt nya och något större digitalpiano märke: Roland FP-7F pris 19tkr.
Inköpt på RM:s Musik.   Här kommer jag att sitta mycket nu till att börja med och njuta av ljudet och spelglädjen från detta mitt nya och senaste instrument. Jag har införskaffat hörlurar till detta instrument, så jag stör ingen när jag övar. Jag går nu en gratiskurs på internet och har förkovrat mig ytterligare en hel del tycker jag på kort tid. Jag får väl prova om det går lägga ut en spelning här.

Spelningen ligger på min facebook, även en med munspel.

  En tanke jag rört mig med länge var att lägga in ett foto här på alla mina munspel och övriga instrument, här är dom. En blockflöjt, en bleckflöjt.
14 st. av mina nuvarande munspel kan ni se här.

Mungiga & min tamburin saknas. Ett av de minsta munspelen har jag alltid på min nyckelknippa som synes. Det finns en story om varför jag har 3 minimunspel. Jag förlorade mitt första mini och när vi var på resa. Jag såg jag en musikaffär i Mulhouse som ligger ungefär mellan Colmar Basel. Där köpte jag ett som ersättning för det förlorade. När jag kom ombord på bussen vi färdades i var jag tvungen att spela en trudelutt. Pelle Lyck som spelat Ishockey i Leksand mot Des Moroney när han spelade i KIK. Han kom till mig och sa, här får du ett litet munspel till och det har min fru vunnit på lotteri men ingen av oss kan spela på det.
Jag har nu köpt ett nytt Cromatiskt, se nedan.

  Mitt nyaste munspel är North Star (Cromatiskt) i c-dur. Köpt i RM:s musik 2018-07-13.   Googla Artist Razz Mikael Rasmussen bjuder på fina melodier. Jag hörde han spela på några av sina 40-tal olika munspel i Botaniska Trädgården i Visby när vi var över där den 27/6 2013

 Har inköpt en förstärkare till mina munspel ett måste om man vill höras.

Mitt näst senaste ett diatroniskt Humming PH 20 M. Suzuki stämt i C. Jag blev tänd på detta spel när jag hörde Artist Razz spela på detta. Jag har skrotat 2 av mina munspel som är sönderblåsta och jag ersätter dom nu med några nya. Så I min nya arsenal av munspel kommer det att finnas 14 st spelbara i durerna C,E,G,D,Bb,F,A.

 Här har vi den musikaliska skeppshunden Sigrid som sjunger när jag spelar munspel. Senast vi sjöng och spelade var på Knutteberget. När jag trodde vi var färdiga kom Sigrid och puttade mig i baken och ville att jag skulle spela mera. Så det fick bli en bit till.

 (Tråkigt i dag  2012-09-15 när jag läste på Leksands sida och såg att dom hade hållit en tyst minut för Pelle. Född 1944-09-11 Han dog 2011-09-15 tre dagar efter sin 67:de födelsedag. Han vilar nu på Oskarshamnskyrkogård) 

   Detta foto tog Pelle på oss.

Här är vi i Alsac. Pelle i röd T-shirt håller om sin fru det andra paret är vänner från Oskarshamn.

På så vis fick jag nu plötsligt 2 minimunspel. När jag kom hem städade jag handsfacket i vår bil och där låg mitt första spel och från att varit utan mitt favoritmunspel hade jag nu otroligt!!! 3 st. På bilden ligger det 3 likadana spel av storleken lite större än det minsta och dom är stämda i tre olika durer, C, G, och A kan va bra att ha. 

Jag har haft turen att få några av mina önskeskivor spelade i Radio P4.  "Min dröm har blivit bönhörd".
Nu äntligen fick jag höra den bästa. Den 10 dec. 2007 kl:9,25 spelade Radio Blekinge i önskemorgon, monologen med Stig Järrel som heter
"Damen på Systemet".  Ett stort tack till Radio Blekinge. Hoppas att dom tar upp "Veckans monolog" i något av sina lyssningsbara program. Tipset är att "Ett gott skratt förlänger livet". Här kan Radion hjälpa till med och att förlänga mångas liv. Vet dom det undrar jag?
Några jag gillar är Noa med "Beautiful that Way" samt Eva Cassidy som sjunger Judy Garlands hit "Over the Rainbow"med en fantastisk känsla och en helt egen tolkning som ingen annan gjort. Tyvärr gick Eva bort alldeles för ung. Från kniven i hjärtat av Peter Birro finns en melodi med Juan och Sabina som heter"Jag vill va med dej". Krama mej ofta, jag vill krama din kofta. En strof i texten som jag gillar. Jag tycker det är en kanonmelodi med en fin text. Önska någon av melodierna, lyssna och njut.

Jag har nu fått lägga till ytterligare ett gäng toppmusikanter som heter "Hoffmaestro". Från deras skiva CHRAA med många fina bitar föll jag för "Highwayman"lyssna och njut på ett fantastiskt musiktryck.

 Googla www.Hoffmaestro.se  eller klicka på länken.

 Nedan You Tube-musik bl.a. Dave Brubeck som spelar "Take Five" kanon. 2012-12-06
Dave Brubeck in memorian.
Han blev 91 år. Det var denna låt han blev mest känd för.

Här bjuds på supermusik alldeles gratis, lyssna & njut. Melodin har förekommit i "Solens mat" som ni kanske sett på TV. Den kan ses och höras med några olika filmsnuttar. Enkelt bara att klicka & njut.

 "La vita e´ bella" .  Musik från bl.a. TV-programet "Solens Mat" med Bo Hagström

 

De senaste favoriterna är Mando Diao 1:a på topplistan med låten: Strövtåg i hembygden. Googla och lysna på dom i några olika klipp.

 

Bubbetorps brothers. (BB)  eller "Stations four" som jag vill kalla dom.

Jag blev inbjuden 2012-11-14 Att lyssna på dessa 4 gubbar som spelar njutbar jazz. I deras repetoar ingår låtar som jag diggade i slutet på 40-talet och i början på 50-talet. Visst njöt man av en privat musikunderhållning i Lyckebys gamla stationshus och jag var rädd att väggarna skulle bukta ut av det tryck som dessa 4 oldboysmusikanter åstadkom. Jag fick äran att delta med mitt munspel i några låtar som jag hade på min repertoar.

 

Från vä. Nisse, Sievert, Nils-Erik & Harald Lundstedt som var den som bjudit in mig. Nils-Erik spelar även dragspel när det behövs.

 

Nisse med reducerat trumset. Kan även spela munspel.             Harald med sin specialbas (Cellobas)

Sievert Forsberg barytonsax.
"Still going strong" vid 88 år.
Den 8 mars 2017 lämnade Sievert jodelivet 92 år gammal. En fin barytonsaxofonist har slutat spela och saxen tystnat.

Här är "Jordöbandet" en trio som består av Percy Persson, Bengt Danielsson & jag själv på muspel.

Munspelaren. Jag provar Bengt Danielssons piano.
på http://www.youtube.com kan ni höra "Victors Polka" på munspel.
Ni kan klicka på fotot för att höra "Victors polka". Vicktor var min far och denna polka och munspel lärde jag mig av honom.

))))Tillbaka