Uppdat 2020-04-12       Några  foto från då 1952 till nu 2020-04-12

Hjortahammar gravfält för 57 år sedan och nu 2009-06-10. Ni ser nu den nybyggda vägen på det högra fotot. Det går en bro över till Almö som ej syns på fotot och det går nu även en bro ut till Hasslö. Den lilla röda sjöboden är riven och en utfyllnad är gjord för den nya vägen. Det höga trädet och de 2 närmaste enebuskarna borta. 1952 badade vi vid vattnet till hö. på den senaste bilden (färgfotot).

 

Tågset  förr  och nu vid  Järnvägsövergången Gullberna  - Marieberg

     

  Ånglok i bakgrunden till hö. syns  Gullberna Hult.              Foto från samma plats med nutidens tåg, här Kustpilen.

Tågset  förr  och nu är här vid  Viadukten - Torskors nästa.

  

 På vänstra fotot kör ett ånglok på 50-talet.                             På högra bilden kör ett X31-tåg på väg till Emmaboda.

Det blev en jämförelse över platsen då & nu 2010-03-16. kl:12,57

Vambåsa gård förr och nu år 2009 utan någon Vambåsatjur.

 Ladan Vambåsa   Ladan nu utan besättning av kor.

    Potatisåker och vattenhämtning 1952                                                    Nu 2009 igenvuxen med gräs och ogräs

Ett kvarglömt spelverk vid f.d. Johansfors pappersbruk & sågverk. 42 år mellan dessa 2 foto.

 Spelverk   Vid Johannesfors f.d. pappersbruk.   Detta scannat diafoto togs men min Konica vintern 1971                  Detta foto tog jag våren 2010 med min Nikon COOLPIX  S220 Lyckebyån i bakgrunden. Utväxlingsförhållandet okänt men jag ska kolla nästa gång jag går Lyckåleden om det står något om det på verket. Sågverket var i drift fram till 1980-talet.

Motocrossbanan i Alanaryd startlinjen då för nästan 60 år sedan och nu 2014.

  Naturen har återtagit banan som ni kan se.

Varvsgatan & Västeruddens hus då och nu 2020.

 Varvsgatan 20-22, 18, 16. (Fotodatum på nya huset nedan 2020-04-12).
  
Det nya hörnhuset Skeppargatan 5 tidigare nr:9 och Lyktstolpen jag cyklade in i är nu ersatt med en ny.

   Varvsgatan då &nu 2020

Varvsg. 20-22. Bakom högsta huset Skepparegatan 9    Platsen där dessa hus låg förr i tiden.                                         

  Amandas hörna. Då den bästa godisaffären på Västerudden.

Varvsgatan 12 där bodde kung G V:s kopia.  Två nyrenoverade hus på Varvsgatan. Nu är husen i toppskick.

  Detta hus ligger på Varvsgatan & samma plats som  "Gamla Teatern" låg på en gång i tiden. Detta trodde man aldrig kunde hända här. Jag har gått i söndagsskola här i Filadelfias regi. Jag har också varit "Vargunge" här och vår scoutlokal låg där dom 2 fönsterna är längst till vänster på nedre botten. Mellan dom sitter ett rött brandskåp. För att komma in i scoutlokalen lokalen gick man in i porten längs till vänster. 

              Lyckebyfoto förr och nu.

   
F.d. polishuset i Karlskrona = Lyckeby Gille och invigdes år 1916.                      Så här ser Gillet ut 11 maj 2017.

  
            Lyckebys f.d. Landsfiskalskomntor omkr. år 1940.           Kurabacken i dag. När tandl. Ivar Karlstrand höll till här blev jag av med 2 visdomständer.

   Fyraben djurklinik.
Det var Gunnar Carlsson som drev Monark Velocipeder.      Sen blev det Ulf Nybergs som öppnade Nybergs Radio & TV.

  

Här drev Lisa Andersson Gamla Kafét under många år. Senare övertog sonen Putte rörelsen tills firman upphörde för gott. Det är Frisörsalong där nu. Så här ser det ut på platsen i dag den 10 maj 2017. Det har byggts lite nya hus här. Men "Gamla Kaféhuset" står kvar.

   
Åkerströms Uraffär och Lasse Säljös billackering.                       Uraffären har upphört och huset har fått nya ägare. Billackeringen är riven.     

   
Riksvägen genom Lyckeby & Källbackens Konditori.                               Nu är det en frisörsalong här. Ett garage har byggts till.

   
Här låg "Bageri Trappen". Altin Karlsson (Centralkafét) köpte huset.               Konshantverkaren Rune Månsson blev ägare till huset.Nuv. ägare Carl Ryke.

   
Riksvägen genom Lyckeby G-la Brandstationen 1953.                        Nu är det PRO Lyckeby som har sin lokal här 2017-05-16.
Ture Adrian Gustavsson med cykel. foto: Jan Andersson.                  Till höger går Carlemansvägen

   
Här var det ett mejeri förr & man körde mjölk med häst & vagn..               Gamla mejeriet har blivit ombyggt och upprustat med bl.a. nya fönster.

      
Kronokvarnen från 1710-1721 & Stenbron över Lyckebyån på ett mycket tidigt foto. Öppnas för trafik 1790. Nu ser bron ut som på detta foto från 2014.

 <<<Tillbaka