Uppdat. 2018-12-14       Vernissage på min mångsidiga amatörkonst & Ministolar.    

Jag har en tanke om att måla min Virago 535 eller någon annan mc i olja, när inspirationen och tiden infinner sig. (klicka för större foto)

                                                   

"Scalaren" kallar jag denna skrotskulptur.           "Muttrik" är passande namn på denna figur.      Jag har snidat "Trägubbar" också.

Min senaste hobbies är att kreta trähästar.
Detta är en "Blekingehäst" tillv. 2017-02-17. Den ägs nu av Caroline (födelsedagspressent). Snart får han sällskap av en vit häst som Elliott fått och står i hans rum på fönsterbrädan. Här står nu parhästarna.

Den vita trähästen har nu Elliott som ägare.

Min senaste häst är Svarten och han är nr:3 i ordningen.

En av mina skapelsei trä är denna Påsktupp. Min lärare i folkskolan Sven Öjwind Svahn gjorde "Tuppar" & målade dessa i fina färger i skolsalen när vi var upptagna med något prov. Jag fick en av hans tuppar som en av mina småbröder råkade tapp så den gick sönder.

Tuchteckning som jag tycker blev lyckad (1987).

Två motiv från 1987.

Tuchteckning med skruv som jag tycker blev lyckad (1987).

Vedhuggarpaus. (1987).

  Hästen i tusch.            

 En bland de första i tusch.                    Trädplanka - tuchtekning            Etta - kryss                   Golfilska                Ett hårt slag eller dålig boll

Klot & trianglar.

Mina Golfklubbor är vilande fortfarande. Trä 3:an & järnfeman.(1987)

             Favoritbana.  Marinmålningar  

    Våra golfbagar                      Värnamo vid sjön Hinsen                                    Blekingseka               Meta av Byxelkrok. (har gått under i Medelhavet)

  

                                                 Spindel i olja.                                                                      Vinterhus (kanothus) vid Skönstavik avmålat i olja. (se nedan)

Här är orginalfotot som är ett diafoto.

Jag målar även på sten & småkrypen passar väl bra här.   Blyertsteckning av "Godnatt".
                       

    
Modellen till en av årets senaste stolar är en "Munkstol".      Stolen här är efter en fullskalig modell som jag såg på Rödeby/Antik.

 

          Klicka på fotot. Tot. 10 st. stolar och året 2017 blir Nr:11 till se nedan.    

  Modell nr:11 från Kosta galleri. Stolen med NR:11 blev inte helt lik orginalet.

Skåpet för stolarna. Här står mina 15 stolar i skåpet från Jysk och det verkar som det är fullt nu.

Det blev en stol till. Här står nu stol nr:12. Orginalen fick svärfar Torsten & svärmor Margit i bröllopspresent. Tillverkad. av Maddes gamelmorfar Peter August Pettersson Kolshult/ Eringsboda.

Nr.13 plus 1 stol på vänt nr. 15.
Nr.13 Från 1700-talet orginalet står på Gottorps Slott.                  
Ni kan nu se stol nr:15 orginalet har Caroline och den ska målas vit.

Skåpet är nu fullt och till hö. står nr.15 och stolnr.13. Nr:14 blev en vit pall.

Skåpet är nu fullt och till hö. står nu stolnr.15. Troligvis är detta den sista stolen jag gjort i min samling. På skåpet överst står nr:3 den häst som blev svart.

Mina ministolar en hobby där jag inte hunnit med att göra flera. Men i sommar hann jag inte med. Det blir kanske "Blekinghästar" som tar över nu.

Skåp & Kräftor som slåss -Lacktavla.
På skåpet ser man en Mnemossyne-fjäril. Sällsynt men förekommer i Ronnebyområdet.

11:an Höghuset på Varvsgatan. Denna har nu FGC i sin ägo. Klicka på fotot för att se mina 7 första stolar.    Västeruddens sista hus på Varvsgatan.

Denna akvarell målade jag 1987 och sålde den för 175 kr vid en utställning i april -87 (Folkets hus). I Röda korsets secondhandbutik på Pantarholmen hittade jag min tavla igen den 7 maj 2012 och kunde köpa tillbaka den för 20 kr. Motivet är hämtat från Almö med utsikt över havet mot Tromtölandet i bakgrunden. Märkligt att få återse sin bortglömda tavla efter 25 år med förlorat värde.

 "Vågor inomskärs".  Av överblivna färger på paljetten räckte det till en liten tavla.                         Resultatet kan ni skåda här.

Skottkärran på landet har jag dekorerat, den blev också ett konstverk.

 Man får tacka FGC för detta Carlskcronagram.

<<< Tillbaka