Uppdat. 2021-04-14   Ni kan här läsa om alla mina 5 publikationer.

  
                              Förord

Jag flyttade1946 till Ekeberg, då blev det att åka med Lyckebybussen till och från skolan. När vädret var sådant att man kunde cykla gjorde jag det.  De sista två åren på Rosenfeldtskolan var det ju skönt att slippa passa busstiderna. Jag nämner lite om mina skolkamrater och om de lärare och händelser jag fick uppleva med dessa under hela min skoltid. Några av dom fick jag gå tillsammans med under hela skoltiden i folkskolan. Vi håller fortfarande kontakt och det händer att vi träffas också någon gång. Jag har ordnat två klassträffar sedan vi slutade i skolan, den senaste var med de som gick på Möllebacken. Hoppas jag inte trampar någon på tårna som jag råkat nämna i denna skrift. Men jag tror att många utav dessa är härdade och känner till mitt sätt att uttrycka mig i tal och skrift. Något avsnitt här kanske ni känner igen, ni som läst min självbiografi ”Septemberbarn”. Det är nästan oundvikligt att det inte kommer med något även här, då lite om min skoltid fanns med i Septemberbarn och en del på min hemsida ”Callessupersajt.se”.

 

                                    Mvh. Carl Carlsson  Lyckeby      

 • Skrifterna är slutsålda men går att låna på biblioteken i Lyckeby & Karlskrona.
 •  

  Min femte bok är en ren dokumetär. En bok om arbete och arbetsplatser (11st.) På två av dessa sade jag upp mig självmant, övriga fick jag sluta av olika anledningar. Samtliga skrifter går att låna på biblioteken i Karlskrona & Lyckeby.

                Så här är ser den den femte boken ut.

  Mina utgivna böcker och skrifter.

  2008 Självbiografin "Septemberbarn".

  2012 "Milstolpar" fornminne i Blekinge. (klicka länken Milstolpar på min Menysida)

  2014 Min skoltid från 1942 till 1950. "Från Möllebacken till Rosenfeldtskolan".

  2015 "Åren som Knutte i Karlskrona" från 1952 - 2015.

  2015 "En bok om arbete och arbetsplatser".

   Berättelser & händelser under de aktiva MC-åren.

            Foto:Roland Iggstedt. Boken blev uppskattad bland mina MC-vänner.

  "Åren som Knutte i Karlskrona" från 1952 - 2015. Åren på Knutteberget. Då och nu.

  Antal. sidor 66 & 88 foto. Första upplagan på 50 ex. slut till det facila priset 100:-kr. Alla mina skrifter är slutsålda.

  Alla mina skrifter går att låna på biblioteken i K-na & L-by. / mail lillcalle34@gmail.com  

  Biblioteket i Lyckeby är nu flyttat till Allaktivitetshuset f.d. Kvantum eller Maxi. 

   Boken som blev en bestseller, slutsåld!
  Första upplagan 100 ex. tog slut på 23 dagar, ett resultat som var över förväntan. Jag tackar också för den uppskattning jag fått av er som redan hunnit läsa den.  Boken är i  digitaltryck och omslag i färg, antal sid.108. Den har sålts i 4 länder förutom i Sverige, Finland, Danmark, Holland & USA.  I Sverige finns den på 39 orter från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Till er som missat den och gärna vill läsa boken finns den att låna på Biblioteken i Lyckeby & Karlskrona.
       
  Jag kollade med biblioteket i Lyckeby 2011-10-19 och den har varit utlånad på Stadsbiblioteket 10 gånger & i Lyckeby 2 gånger

  Boken "Septemberbarn" baksida   Mitt foto av Wämöviken i vintersol.

  Foldern om Milstolparna i Blekinge 3:dje reviderad upplaga. Slutsåld.

      3 foto-exempel

   Fram & baksida ser ut så.  .

  Mitt senaste projekt efter självbiografin "Septemberbarn" är ett häfte (folder) med foto och platsbeskrivning på alla Blekinges Milstolpar (47st.) som är tryckt i 25 ex. som snabbt tog slut. Den andra upplagan på 50 tog också slut snabbt. Jag har tryckt upp en 3:dje upplaga och foldern efterfrågas lika mycket fortfarande. Jag har 2012-04-28 förärat vår Landshövding Berit Andnore tt ex. och även Petra Tornebrink på Länsstyrelsen erhöll ett ex. och det är hon som ansvarar för fornminnen där bl.a Blekinges milstolpar ingår. Detta kunde göras och passade bra i samband med visningen av Länsstyrelsens nya lokaler och platsen på Skeppsbrokajen. Även Camilla Brunsberg har fått ett ex. Man kan i foldern se en sten som det står KARLSKRONA STAD på och varför ligger den i Ronneby Kommun? Den borde återföras till Karlskrona Kommun där den rätterligen hör hemma. Hur har den hamnat där den nu ligger? Det kan knappast vara ursprungsplatsen? Det gäller nu för berörda kommuner att ta tag i denna sten och höja statusen på den. Mitt förslag är att placera den i Hasslörondellen, det blir då ingen lång transsportväg att flytta den och den blir kvar i Ronneby Kommun och nära till stadsgränsen i Karlskrona Kommun. Båda kommunerna borde vara nöjda med detta förslag och jobba för att få flytta stenen till en plats där många flera ögonpar kan se den. Den ligger nu i ett dike och inte många har tittar på den under de åren den legat här. Platsen den ligger på är en undaskymd plats som inte många besöker och vet om, ända tills jag belyser den i min folder.

  Jag har fått info. om att stenen nu är upprest och ska vara kvar på den plats där den nu ligger. Frågan är nu var den rätta stadsgränsen går? Det blir väl något för kommunerna att reda ut. Vid mitt senaste besök i mitten på platsen i maj 2014 var stenen rest, och någon hade röjt väldigt sparsamt lite sly där.

  Så här såg stenen ut när vi hittade den.

  Nu finns milstolparna som jag hittat endast på en CD med alla Blekinges 47 milstolpar med GPS-punkter för de som är intresserade. 

  Nedan ett Mail som jag fått från en av många nöjda läsare av "Septemberbarn".

  Hej Calle!

  Tack för leverans av din bok Septemberbarn. Jag har läst den med största intresse från pärm till pärm. Du har verkligen lyckats få med mycket intressant och kul om din släkt, dig själv, dina MC och inte minst om miljöer och människor du träffat.

  Eftersom jag inte växt upp i 'staun' känner jag ju inte till så många från din bok. Curt Bernestad känner jag genom jobbet. Dessutom l
  åg jag vid KA2 1960-61 samt under ett par repmånader  a' 40 dagar. Då hade vi bl a Gödok då och då. Ute på Kungsholmen hade vi ofta Malte Gustafsson, som var Fanjunkare då. Lappen och Kian känner jag ju också  från vår tid på Nyhemsvägen. Bland platser du varit och  besökt, nämner du Beefeater vid Towern. Där har jag också upplevt  en liknande medeltidsfest som den du var på. Mycket trevligt.

  En får tacke' för trevlig och underhållande läsning.
  Hälsa Madde.
  Hälsningar   Bengt

   <<< Tillbaka