Uppdat. 2021-04-02           Lite om mitt liv & uppväxt från 1934 - 2021.

                                         
                                                      lillcalle i kärra & Hoglands Park.        Mannen som talar med hästar & en liten hund.

       Visst är 34 en bra årgång och "Septemberbarn" är minst lika bra.

BB på Möllebacken.
Jag minns inte att jag föddes tisdagen den 25 september på BB Möllebacken. Inte att mina första 6 mån. var på Galergatan 6 på Björkolmen.
Det jag däremot minns bäst från böjan på mitt liv, var att det startade på Norra Kungsgatan 16 Från Kungsgatan flyttade vi till Varvsgatan 20-22 på Västerudden. Nästa flytt gick runt kvarteret till Södra Skepparegränd 15. Den 28 februari 1946 lämnade vi Västerudden för flytt till ett egnahem på Ekeberg som min far Victor byggt. Det var snö när vi kom fram till Lärkvägen 15 med flyttlasset. En kille kom på skidor fram till oss. Han frågade mig om vi skulle åka en sväng tillsammans? Du får vänta lite till mina skidor kommer ner från flyttlasset sa jag. Där kommer dom visst så nu kan vi åka. Han sa att han hette Roland Ekberg och jag sa att jag heter Carl Carlsson men kallas för Calle. Så här började mitt liv på Ekeberg och hur det fortsatte kan ni läsa om i min självbiografi "Septemberbarn" och här på hemsidan. ("Septemberbarn" finns att låna på biblioteket i K-na & Lyckeby)
Jag lägger ut några foto som jag tycker passar här.

Här är mamma Dagny med sina 2 pojkar Calle & Lasse. (gick bort 2011-09-18).

Ett starkt minne är denna katt-tavla som hängde över min säng på Kungsgatan 16. Den hänger nu över min säng i Lyckeby.


På fotot sitter jag i Viktors knä. Damen i hatt är Dagnys skolkamrat Brita. Min 2 år äldre halvbror Lars-Erik sitter också här.

Bröderna Sivert, & Carl i sjömanskostym som mamma sytt.
Sivert, Eddy och Calle på detta foto. Det är framlidne fotograf Gösta Floberg som har fotograferat oss.

Foto på Kungsgatan. Huset mitt i fotot med den ljusa gaveln mot gatan i 3 våningar och den stora porten är nr:16. Det är härifrån jag har mina första levnadsminnen. "Stauns" bästa gata tyckte jag då. I portgången fanns ingången till den bästa godisaffären "Aroma". Närmare beskrivning om dess sortiment finns i min självbografi "Septemberbarn". Brandstationen låg också på denna gata och utryckningar med brandbilarna var en spännande händelse var gång det brann någonstans i "Staun". Järnvägsspåret som gick förbi här och in till varvet var också något som drog till sig uppmärksamhet av en liten kille som jag var då.

    Här är lillcalle framför lusthuset på Varvsgatan 20-22, Västerudden.  

Kul att jag ha sparat detta skrivna från mamma Dagny.
Ett fint minne som jag kan dela med mig av till besökarna som hittat till denna sida.


Jag har vuxit upp och är här 34 år. Jag & min far på det andra fotot som är mitt körkortsfoto & jag är 18 år. Min far Victor tror jag är 55 år här.

Mitt förtsta körkort från 1952 och ett av senare årgång.

Här kunde mitt liv slutat om jag inte kommit hit i tid. Hjärtavdelning 47 Thoraxcentrum på Karlskrona lasarett.
Jag hade tur och blev opererad för infarkt 21/7 och omhändertagen av ett kanonfantastiskt op-team, & sköterskor och fort gick det och jag hade turen på min sida. Vid kontroll den 24/1 2020 av Dr. Dan Westlin var trycket lite högt annars var allt OK.

Min ögonläkre Felix Cullin har nu 29/1 2020 börjat ögonoperationerna på hö. resp. vä öga. Hö. öga är klart och allt är OK. Den 5/2 är det dags för vä. öga. Redan nu har jag kunnat slutat med glasögonen och kan titta på TV utan dom. Så det blir bara bättre & bättre. Efter 6 veckor tror jag att jag kan börja köra bil igen. Man hoppas ju att min nya syn gör det möjligt att det blir så. Men min syn lämpar sig inte för bilkörning längre.

Jag firar min födelsedag och de 85 åren lugnt och stilla med Madde på Stuvenäs.
Nu har vi firat de 86 åren också med en runda i Västra Blekinge. Kråkås, Hörviken & Sölvesborg.
Vi har nu fått 2 vaccineringar mot comvig 19 och ser fram emot en fin sommar i stugan.

    # Om någon villl gå i mina spår, måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. # (Matt 16:24)

  <<<Tillbaka