Uppdat. 2019-01-02

Lite om mitt liv & uppväxt från 1934-2018.

Visst är 34 en bra årgång och "Septemberbarn" är också bra.

Jag minns inte att jag föddes den 25 september på BB Möllebacken. Inte att mina första 6 mån. var på Galergatan 6 på Björkolmen.
Det jag däremot minns bäst från böjan på mitt liv, var att det startade på Norra Kungsgatan 16. Från Kungsgatan flyttade vi till Varvsgatan 20-22 på Västerudden. Nästa flytt gick runt kvarteret till Södra Skepparegränd 15. Den 28 februari 1946 lämnade vi Västerudden för flytt till ett egnahem på Ekeberg som min far Victor byggt. Det var snö när vi kom fram till Lärkvägen 15 med flyttlasset. En kille kom på skidor fram till oss. Han frågade mig om vi skulle åka en sväng tillsammans? Du får vänta lite till mina skidor kommer fram från flyttlasset sa jag. Där kommer dom visst och nu kan vi åka. Han sa att han hette Roland Ekberg och jag sa att jag heter Carl Carlsson men kallas för Calle. Så här började mitt liv på Ekeberg och hur det fortsatte kan ni läsa om i min självbiografi "Septemberbarn" och här på hemsidan.
Jag lägger ut några foto som jag tycker passar här.

Ett starkt minne är denna katt-tavla som hängde över min säng på Kungsgatan. Den hänger nu över min säng i Lyckeby.


På fotot sitter jag i Viktors knä. Damen i hatt är Dagnys skolkamrat Brita. Min 2 år äldre halvbror Lars-Erik sitter också här.

Kul att jag ha sparat detta skrivna från mamma Dagny.
Ett fint minne som jag kan dela med mig av till besökarna som hittat till denna sida.

       
Här är lillcalle i Hoglands park 1 år gamal.      Här är lillcalle framför lusthuset på Västerudden.   Ni ser lillcalle i sjömanskostym. Foto G.Floberg.

Bröderna Sivert, & Carl i sjömanskostym som mamma sytt.
Sivert, Eddy och Calle på detta foto. Det är framlidne fotograf Gösta Floberg som har fotograferat oss.

Foto på Kungsgatan. Huset mitt i fotot med den ljusa gaveln mot gatan i 3 våningar och den stora porten är nr:16. Det är härifrån jag har mina första levnadsminnen. "Stauns" bästa gata tyckte jag då. I portgången fanns ingången till den bästa godisaffären "Aroma". Närmare beskrivning om dess sortiment finns i min självbografi "Septemberbarn". Brandstationen låg också på denna gata och utryckningar med brandbilarna var en spännande händelse var gång det brann någonstans i "Staun". Järnvägsspåret som gick förbi här och in till varvet var också något som drog till sig uppmärksamhet av en liten kille som jag var då.

            
Här är har jag vuxit upp och är här 34 år.        Det andra fotot är mitt körkortsfoto & jag 18 år. Min far Victor tror jag är 55 år här.

Mitt förtsta körkort & ett senare.

 <<< Tillbaka