<Lyckeby.htm>

Senast uppdat. 2019-05-30           Besökare önskas ♥ En fin sommar 2019 ♥

         Lyckeby i mitt Hjärta

 • Fornminne och händelser från och omkring Byn. Om Lyckeby BTK & Lyckeby GoIF med länkar på sidan bl.a. om en målvakt och om några som dansade så herrans fort. Revyn "Lyckebyluft" 1956. Matlagning & Parkeringsbot & Korpral "Gustavsson". Vackraste huset i byn m.m. Det senaste "Graffiti i byn" med 2 bilder.
  BÖKER av Bengt Flyman "Lyckebybor att minnas"-"Lyckebyhandlare"-"Klassiska fotbollsspelare i Lyckeby". OBS! Sommarerbjudande! Dessa 3 böcker säljs nu i ett bokpaket för 300 kr. Styckepris 125 kr OBS! Info. om Bengt är flyttad, se nederst på denna sida.

 •                       
                                     Panorama över gamla Lyckeby. Kvarnen & bron till höger på bilden.
                                              "I Rikeby bor de rika, i Lyckeby bor man ändå". (känd vistext)

 • Lyckå blev svenskt 1658 efter freden i Roskilde. Sidan om Lyckeby i mitt hjärta som handlar om bl.a. att Lyckå blev stad på 1500-talet och förlorade stadsrättigheterna i januari år 1600. Vi i Blekinge känner oss lite som halvdanskar ibland? Gillar Öl och en Lille en.

 • Lyckå Slottsruin i bilder.(Slottet stod klart 1560. År 1600 raserades slottet).

  Anslag om Lyckå Stad     Välstädat. Men i april 2009 såg det inte ut så. Då hade man skräpat ner ordentligt här. Nu finns det ett medborgarförslag om att sätta upp belysning här. Ett mycket lysande förslag som många stödjer och som vi hoppas kan tändas under 2019.

  Fornminne i Ekebacken med 8 stora stenar.
  En "Domarring" är ett fornminne som utgöres av ett slags stensättning med ett antal större stenar (7 - 9 st.) i en krets med jämna rätt stora mellanrum. Mitt första besök på denna plats gjordes med min skolklass och Sven Öjvind Swahn som lärare och året måste ha varit 1946 om jag minns rätt.
  Ett nytt besök gjorde jag på den här platsen 2018-04-03. Således är det 72 år sedan mitt förra besök. Snarlika den i Ekebacken finns bl.a. i Norrby Örebro Län samt Kärna Slaka Hane KindeÅsdömlan domarring en bit från kyrkan (Kärna i Östergötland).

 • Kungastenen i Ekebacken. = Kungaberget.
   Kunges namnteckning. Gustav Adolf 1954. Enligt mitt sätt att se på denna bergvägg är det mera likt ett Kungaberg. Kungen besökte platsen och skrev sitt namn på bergväggen 1954."Gustav Adolf 1954" står det här.
  2018 i mars har bergväggen varit utsatt för nidingsdåd i form av klotter och får man tag i de skyldiga kan det ev. bli 4 års fängelse. Samma straff som vid åverkan på fornminne gäller här.

 • Det står många gamla och knotiga ekar i Ekebaken. Tag er gärna en promenad för att beskåda det gamla ekbeståndet.

 • Märket över LYCKEBYTRAFIKEN 1927-1952. En buss kör över bron.
   
  Så här ser mitt märke ut på bron med bussen & fallet. Gillet har också ett märke. Det märke jag har är en gåva från min bror i Malmö, hur det nu hamnat där? Dagens buss kör också över bron som på detta foto. Lite historik om "Bron": Den ritades av överdirektören vid flottan, Daniel af Thunberg, han avled på Vedeby herrgård 1788-01-01. Nästan på dagen 165 år senare brann Vedeby herrgård ner efter en julgransplundring.

 • Augerumsfallet är nu ett minne blott och har nu raserats. Madde till vä. i röd jacka inspekterar, hon har tagit många vattenprover på åns vatten genom åren då hon jobbade på vattenverkets labboratorium i Lyckeby.

 • Gamla ettan på G. Bron i dag.

 • Fallet från lite olika vinklar. Laxtrappan.
  Det är nu klart att det ska byggas en en ny och bredare och svängigare laxtrappa.

  Så här fint blommar "Blåregnet" till vänster om fallet i slutet på maj.

 • På motsatt sida kan man se detta "rotavdrag.
  De nya husen speglar sig i ån som är spegelblank den 10 april 2014.

  Full fart i fallet. Mycket vatten passerar här när vårflödet är igång.

 • Ett kanon-foto till. Här nedan kommer ett något äldre foto.

  Ett kanon-foto till. Vattenverket för länge sedan.
  Troligtvis är foto från slutet av 40-talet. Någon som vet årtalet?

 • Vattenverket med fontän.

 • Sikfiske med "Lövet" & grabbarna (Lövet nu bortgången). Till höger står Charles Andersson och visar upp en fin sik.

 • Snart är alla bryggorna här i ån fyllda med båtar av olika slag.

 • Lyckeby Källa
  Lyckeby Källa i vårsol. På baksidan finns ett tappställe där hämtar man sitt kaffevatten. Nu är det samma vatten som hemma i kranen och det är kanske inte många som känner till, utan hämtar här fortfarande i god tro att det är källvatten. Efter en stor ombyggnad med stora investeringar i vattenverket har vårt kranvatten blivit så bra att man känner inte någon skillnad på kranvattnet och det tidigare källvallnet som hämtades här. Källan har nu renoverats och fått en ny lyster 2018. Förutom några klottrare som redan hunnit klottrat en del. Fy skäms på er.
 • Lyckeby skola
  Lyckeby skola, matsal m.m. och i källarplanet har jag gått en matlagningskurs i början på -50talet i Lyckeby FPU:s regi. Några av deltagarna jag minns var chefen för galvaniken John Karlsson, det stod John med stora bokstäver på hans förkläde. Vidare Arne Altinsson, Percy Ekdahl, Roger Skivling, Solvig "Sollan" Fridström, Mona Almcrantz (nu Andersson), Kerstin Håkansson (nu Swärd) m.fl. Ett minne (bus)från slutmiddagen som bestod av jordärtskockssoppa med scones. Någon hade nyspulver med sig och det blev mycket nysande under denna måltid.

 • Här står en av Blekinges över 60 Milstolpar.(fornminne)

 • Denna Lyckebys gamla Milstolpe står vid f.d.Biblioteket Lyckeåvägen 4. Koordinater:N56 11 843 EO 15 39 456. Höjd över havet 12 m. Eftersom den inte står pa ett fundament så tror många att det är en gravsten. Den har Kungakrona och märkt CRS och 1 MYL. CRS står för CHRISTINA REGINA SUECIA. Troligt är att denna stolpe restes i sent 1600-tal ev. tidigt 1700-tal. Landshövding var då Berndt Didrik Mörner som svarade för milstolparna i Blekinge vid den tiden. Stolpen stod då mitt uppe på Torpa backe där Riksvägen genom Lyckeby går och är således flyttad till nuvarande plats. Den borde få ett fundament att stå på (får högre status) så att man tydligt ser att det ar en milstolpe och ingen gravsten, även om den aldrig stått på ett fundament. Kostnaden för ett mindre fundament skulle kunna finansieras genom insamlingsbössor på Mariagården och Biblioteket.(Jag har gett ut en folder över alla Blekinges milstolpar med foto och platser, även GPS koordinater). Finns att låna på biblioteket i Lyckeby & Karlskrona.

 • Vårfoto 2017
  I Lyckeåparken flaggar man med Lyckebys egen flagga (fint).
 • Två klippare från Lyckeåborg.
     
       Foto från Lyckeåborgs Bruk. Här klipper Henning Andersson spik medan Disp. John-Erik Blomkvist tittar på.
 • Ett fint vinterfoto med änder i ån, som ett vykort.

 • Vinterdag vid ån.

  Höstspeglingar i ån.
  Om man tittar längst till vänster i bild och bortom det vä. huset hittar man nedanstående 2 bilder där. (sign.PIX-KEN24).

 • Graffitibilder i Lyckeby. En Lagom promenad hit för att se på konstverken.
  Bokätaren. Svampen en sopp, KarlJohan?
  För att se mera graffiti av Ken, Googla pix-ken24.

 • En av ett häggerpar som håller till vid Slottsvägens dike.

 • Lyckebys F.D. Brandstation som bl.a. PRO hyrt in sig i.

 • Det ser ut som brandbilarna hade hemlängtan. Bilarna har vuxit så dom kommer inte in i garaget längre. Brandmännen är och övningsdyker i ån.

 • Telegrafstationen gällde för mig på 50-talet. Då fanns det ingen mobiltelefon. Vi bor nu åter i Lyckeby i f.d. Telegrafstationen och ser f.d. brandstationen (Folkets Hus) från våra fönster. Huset vi bor i har inrymt Anders Johanssons Matvaruaffär. Sonen Carl och brodern Harry har även drivit affären och utökade verksamheten med specerier. I slutet av 1960 avvecklade Harry till Rolfs Livs som senare blev Lyckeby Fisk Livs HB. En Bokföringsbyrå har också drivits i fastigheten (1991). På andra våningen i huset låg en Telegrafstation 1930-1957. I bottenplanet är nu affärsrörelse igen (Godis). Efter Ole Forells ägande har fastigheten fått en ny ägare sen 2014. Den ägs nu av Havsvikens fastigheter. Brovallavägen 1 är ett vackert gamalt och nymålat hus 2012. Längst till vä. med ingång på baksidan bor jag & min fru Madeleine. I dag 2013-11-12 ser det ut så här. Huset till hö. har fått den tidigare balkongen ombyggd och inbyggd. Med ett fint fönsterparti åt detta hållet.

 •            Fotbollslaget Lyckeby GoiF

  Lyckeby GoiF 1953/-54 på foto.
  Ett minne jag har ifrån Idrottsparken och en trettonaftondans på 50-talet. "Nacka" och Kalle"Blekan" dansade tillsammans.
  Polis "Skorpan" stegade fram till dom och stoppade deras dans. Han sa till dom "Ni behöver väl inte dansa så herrans fort". Nacka fyller 90 år den 27 dec. och hyllas här med ett fyrfaldigt Hurra, hurra, hurra, hurra!!! Önskar Nacka ett Gott Nytt År! ♥

 • Mina 2 kusiner Kurt & Ove Bark drev Idrottsparken under några år.
 • Min morbror Bror Uno Bark född i K-na.*1925-07-19 +2014-01-09 avliden i Göteborg 88 år har spelat bordtennis i Idrottsparken. Han har en gång i tiden varit målvakt i Lyckeby GoIF (bildat 1925) och bordtennisspelare i Lösens BTK och i Frigg. Han var med och bildade Lösens BTK så även en annan känd Lyckebybo Arne Karlsson, Knipehall avliden 2007-82 år som varit mycket verksam inom bordtennisen genom åren. Lösens BTK byter namn 1949 till Lyckeby BTK. Läser i dag den 23 mars i BLT att Uno som då spelade för Frigg spelade en historisk seriematch 1949 (för 60 år sedan, jubileumsår for LBTK). Han förlorade mot Kurt Lindell Lyckeby BTK 21-17 i skiljeset. Med tanke på att Lindell hade 18-2 i matchkvot den säsongen kan man ju ändå se matchforlusten som hedrande. Lyckeby BTK spelade i Idrottsparken under åren 1955-1964, då byggnaden revs. Jag har sett en hel del fotboll på Lyckåvallen & bl.a. matcher när Uno stod i mål för Lyckeby GoIF. En del av mina kompisar bl.a. för att namna några:Eskil, Östen & Ulf Andersson, Tore Bengtsson, Roland Ekberg spelade också i Lyckeby GoIF på 50-talet. På 80-talet sag jag derbymatcher mot KAIF, där for övrigt min vän Tommy Åkesson från Tving spelade back. Två av mina kusiner, Kurt och *Ove Bark (*1923-2000-05-21 f.d. Handbollsmålvakt i PSK & IFK) drev Lyckeby Idrottspark ett dans och utomhusteaterställe som drog mycket folk tack vare att dom engagerade många kända artister och dansorkestrar. Vintertid sattes det upp stora träluckor och lokalen kunde även användas till gymnastik och bordtennis. Lokalen var kall och dragig och uppvärmning skedde med en vedkamin. Bland alla de kända artister som gästade Parken kan nämnas "Vårat Gäng", Alice Babs, Povel Ramel, Hasse Funck, Sonia Sjöbeck, Sigge Furst, Harry Brandelius, Ingalill Roswald, Thory Bernhards, Gösta Bernhard samt Tre Knas med Karl-Gustav Lindstedt, Gunnar Lindkvist, Nils Olsson/Curt "Minimal Åstrom m.fl. Jag har fått en del autografer från några av de artister och musiker som gästat Parken. Publikrerekordet i Parken har Gösta "Snoddas" Nordgren. Googla på min hemsida Tabellmeny.se/Mina Autografer.

 • Dansorkestrarna och de lokala favoriterna var SONNEY`S.

 • Sång Marianne Nilsson (nu Kock). Senare sjöng Kerstin Håkansson (nu Swärd). Trummisen Arne Håkansson var ledare för bandet. Här med lite olika bandmedlemmar bl.a. piano Jarl Walden, Rune Pettersson trumpet, Bernt Pettersson bas, Kirre Eriksson Saxofon, Inge Bjarnelo Sax, m.fl.
 • Bland alla de fina dansorkestrarna som spelat i Parken har jag ett särskilt starkt minne av Göteborgsbandet "Lulle Ellboys" och orkesterns tenorsaxofonist Pelle Örth suveran i sitt spel. Pelle har även spelat med Lasse Cedervalls. Senare åkte Pelle över till Amerika. En insändändare i Expressen just av denne Pelle Örth som nu kommit tillbaka till Sverige och här blir behandlad for sitt missbruk och han varnar alla för att befatta sig med narkotika.
 • Det hände något otroligt på pensionätet. Jag skulle inte skriva någon dagbok i dag, hade jag tänkt. Men, så hade Kurt Jansson skrivit till mej och svarat på en fråga som jag ställde till honom, om en för mig och även för honom idol och fantastisk tenorsaxofonist utan dess like. I svaret från Kurt blev jag rörd till tårar när det visade sig att dom varit barndomkamrater. Kurt kände honom mycket väl och han beskrev hur det var när han suttit en natt och lyssnat på dennes fantastiska spel och improvisationer som jag gärna skulle velat varit med om och njutit av. Tyvärr gick han bort för tidigt och hamnade i det träsk som många jazzmusiker hamnade i för länge sedan. Ni som läser detta förstår nu hur fantastiskt pensionätet ar bara man ställer rätt fråga där. Detta kontaktnät har smått fantastiska möjligheter och upplysningar. Pelle Örth som jag på detta sätt fick veta om och att han har lämnat jordelivet är ett bevis. Att han numera spelar för änglarna tillsammans med nedanstående musiker som lämnat oss ar det val ingen som tvivlar på.

 • Övriga musiker men inte med sådana minnen, var Svend Asmussen med Ulrik Neumann, Charlie Norman med Roffe Berg, Arne Domnerus, Carl Eiwar som showade med Domnerus och var programledare på Nalen och den förste producenten för "Tio i Topp". Putte Wickman med Rune Gustavsson och Reinhold Svensson samt trummisen Robert Edman som var tjejernas favorit. Han var bildskön till tusen och dom var alldeles hänförda. Många av tjejerna stod bara vid Estraden i salig beundran i stället för att dansa med oss killar som inte var lika snygga. Jag kommer inte ihåg alla artister som kom till Idrottsparken men det var många flera än uppräknade som gästade denna lilla fina Folkpark som drog till sig så många besökare, musiker och skådespelare. Även trollkarlar förekom, en jag minns var "Hector El Neco" från Malmö.

 • I Årsskriften från 1997 "LYCKEBY FÖRR OCH NU" som ges ut fanns ett reportage om Revyskådespel i Lyckeby, åren 1913 - 1955. Det visade sig att den innehöll ett fel. Vi som spelade revy 1956 var då de sista som spelade revy i "Gillet" och kom således inte med i reportaget om revyerna i "Gillet". Men här nedan kan ni läsa lite bl.a. om den sista revyn i Gillet 1956.

 • "Lyckebyluft". I början på -50 talet lärde jag känna många av grabbarna och tjejerna i Lyckeby. Med några av dom spelade jag revy i "Gillet" år 1956, se bilder nedan. Revyn vi spelade hette "Lyckebyluft" och gick i Fpu:s regi. Revysällskapet bestod av följande: Mona-Almcrantz (nu Andersson Nynäshamn), Göran "Mjölken" Ryden, Roger Svensson (nu Skivling), Ingrid Wijk (Arnoldsson). Lyckebys kände målare Olle Månsson stod för dekoren och Gunnar Andersson för musiken, piano. Lyckebys egen sånglärka Kerstin Håkansson (nu Swärdh) vokalist i Sonnys var ju en tillgång i det resande revysällskapet. Vi for runt i Blekinge i en hyrd buss av Lyckeby Trafikförening med några föreställningar. Platser vi framträdde på var bl. a. Strömsbergs Bygdegård och i Bräkne-Hoby.

 • Fotogalleri från revyn "Lyckebyluft" år 1956.

 • Ingrid & Eddy kivas om var dom får leka. Eddy som den tankspridde professorn

 • Romaren Roger (Svensson) nu Skivling har hittat myror och han sa han hade fått spetor i ändan. Kom hit och lys lite "Gubbe"

 • Har kommer jag och lyser. Calle & Pecy, numret hette "Med käpp och paraply".

 • Man har kommit hem på lyran ser det ut som och blir utskälld så klart. (av Ingrid & Mona)

 • Bortgångna är de jag känner till Roger Skivling *1934-03-13 + 2011-06-25 & Percy Ekdahl *1936-03-16 + 2012-10-28

  K8585 Min "Opel Kapitän" 1950.

  Som 17-åring gick jag en matlagningskurs i Lyckebyskolan på kvällstid. Det blev en hel del bus minns jag. Nyspulver var en popular produkt bland oss ynglingar. Kursen avslutades med en festmåltid, men den blev mera nys än fest. Även vid ett biobesök med sittplatser på balkong kom pulvret fram och det blev mycket nysande i salongen. Ja det var ju roligt. Mindre roligt var det förstås när jag i Lyckeby fick min första parkeringsbot (35kr) utanför Ebbe Engvalls frisörsalong som låg intill Rosenborg. Händelsen inträffade i mitten på 50-talet. Ebbes salong (åttakantig) låg då vid Trehörningen eller mitt i byn om ni så vill. Polisstationen låg alldeles bredvid och polisen som lappade mej (känd boxare) och som jag kände väl förklarade senare att polismästaren som just kommit på besök och undrade om inte den bilen skulle ha en böteslapp eftersom den var felparkerad. Det hör väl till saken, att här parkerade alla som var och klippte sig hos Ebbe. Det var ju en himla otur att Polismästaren skulle komma till Lyckeby samtidigt som jag var hos Ebbe så den här klippningen blev allt lite dyrare än vad jag tänkt mig. Här står den K8585 min Blå Opel Kapitän årsm.1950. Här rätt parkerad. Tidigare ägare: Gunnar Hainer (ägde Biograferna Sirius & Skandia) och Jan Persson som jobbade på lagret i Karlskrona Automobilaffär. Bilen var utrustad med sökarljus och ett extraljus fram. En finess var handgasen så man kunde vila högerfoten vid långkörningar. Bilen gick tyvärr ett tråkigt öde tillmötes och hamnade totalhavererad på Hasselstads Bilskrot när en vpl. yngling ägare till bilen efter mig gjorde en våldsam dikeskörning vid Etterbro. Ynglingen och hans åkande lumparkompisar fick en del skador. Men en änglavakt gjorde att alla klarade sig med div. blessyrer och livet i behåll. Kanske det var handgasen som var orsaken till dikeskörningen?

 • Utanför Gillet stod denna farligt stora gran, hur länge? Det jag befarade har hänt. Jag såg att stormen "Gorm" lagt omkull granen.
  I förgrunden Gamla Ångbåtsbryggan. Där uppe på andra sidan ån och på höjden ligger Gillet där vi spelade revy 1956. 2015-12-06 Hände det, granen bredvid Gillet blåste omkull av stormen Gorm. Tur att den föll som den gjorde, helt perfect utan att skada något.

 • Det var länge sedan ån trafikerades med Ångbåt.
  Här kommer Gustaf 1 ångandes. Se länk: Karlskronas Ångbåtar.
 • Sjöreserven I Karlskrona 1944.

 • Foto fran "Sjöreservens Julbord 1944". Min far officerskocken Viktor Carlsson står längst bak i mitten. Vid bordet längst fram till höger sitter korpral Thure Adrian Gustavsson från Lyckeby.


 • Här har vi "Gustavsson" med sin cykel. Foto 1953: Jan Andersson Björkenäs.

 • Här sitter korpralen allmant kallad "Gustavsson" rullande på tummarna.Han var en välkand och storvuxen karl s.k. original från Lyckeby och omkom genom drunkning i Lyckebyån i slutet på 50-talet. Det var i överan eller man kan säga andra sidan gamla järnvägsbron. Det sägs att det var inte första gången "Gustavsson" gick ner sig på isen har jag fått höra.

 • En livboy har kommit upp på denna plats nu.
 • Att f.d. korpralen i flottan hette Thure Adrian Gustavsson var nog inte många som visste. När han omnämndes allmänt var det som "Gustavsson". Han var kommenderad i Sjöreserven under kriget och jag har ett kort från julafton 1944 taget i matsalen på Sjöreserven där Gustavsson sitter längst fram till hö. i bild rullandes tummarna (se utklippt foto ovan). Han var riktigt matfrisk och åt i matsalen hos min far Victor som var kock i Sjöreserven. Han har berättat för mig att "Gustavsson" åt 12 tallrikar ärtsoppa varje torsdag och en hel del pannkakor därpå. Victor har berättat att efter ärtsoppan och pannkakorna satt han och rullade tummarna (for honom ett vanligt beteende) och han sa att "Nu ar jag så mätt så jag är lätt berusad". Att han sedan gick upp till baren på EPA och tog eftermiddagskaffe med wienerbröd vet jag för mina systrar Inga och Karin jobbade på EPA-baren och kände väl till Gustavsson. Vid bardisken kunde man se Gustavsson sittandes och rulla tummarna och ibland sträcka sig lite över bardisken så han kunde se benen på barflickorna, ett nöje som dom visste om och bjöd glatt på. Den allmänt kallade "Gustavsson" bodde i en liten stuga på Hästabacken.
 • En händelse om Gustavsson som jag minns från 50-talet. Vi var några stycken som stod vid "Prickens" korvkiosk när vi fick höra långt nerifrån Källbacken någon som ropade nu är jag här igen, nu är jag här igen. Det var Gustavsson som vid 10-tiden på kvällen kom på sin cykel ifrån en lång cykelsemester. Han berättade för oss att som längst hade han varit i Jönköping. Han talade om var han sovit och vad han ätit och blivit bjuden på och det fanns inte en plats han utelämnade. Han kom ihåg alla platser och ställen och vad han ätit for något. En otrolig karl denne "Gustavsson" från Lyckeby som säkert många minns, men som många inte visste så mycket om.
 • Har kommer E. Elvö med olja men han hade även egen tillverkad kol. Jag var uppe i Sibbamala där Elvö hade ett ställe och svetsade ihop en del plåtar till en kolmila som Elvö skulle kola i. Han fyllde den med ved från egen skog och brassade på och kol blev det. Han hade beställt jobbet av Gunnar Albinsson, Björkeryds Mek.Verkstad. Jag jobbade där under en tid och det var väl på våren 1957 som jag gjorde detta jobb.
 • Vackraste huset i byn. Vackraste huset i Lyckeby?2012-10-22. Detta hus med torn tycker jag är det finaste i Lyckeby, syns frå
  Här kommer Gustaf!n Idrottsplatsen. Andra förslag kan ni maila till mig.
 • Ett höstfoto med översikt och det gamla mejeriet mitt i fotot. Bakom mejeriet Lyckeby fläck en gamal begravningsplats.

 • IC-mack & Bilstation.
  En av två bensinmackar i Lyckeby. Här jobbade Benny Johansson under en tid. Han hade nära till jobbet & bodde i stort sett mitt emot macken. Den andra macken var Sjögrens som låg där Ulf Nyberg nu har sitt garage. Benny var senare föreståndare för OK-macken i Nättraby. Bytte senare till OK-macken i Ronneby. Långt tidigare började han som biljettpojk på Lyckebybussarna.

 • Vävstugan i Lyckeby i ett hus som verkligen ar i behov av renovering. Intill vävstugan ligger "Vindarnas Tempel".

 • Här ser ni Vävstugan, en f.d. SGU-lokal. Trångt men här har damerna packat ihop sig.

 • Ett utedass i Lyckeby som sett sina bästa dagar. Vid trängande behov fungerar det fortfarande 2018 i feb.  Interioren är enkel som synes i detta som kallas "Vindarnas Tempel".

 • BOKEN av Bengt Flyman "Lyckebybor att minnas" såldes på Lyckeby marknad, missade ni den och är intresserad, kontakta Bengt/mail:bengt.flyman@gmail.com eller mobil:0725 61 53 74. Försäljning sker också genom Lars Andersson kontakta Bas Blekinge /mobil:0708- 44 32 60. På omslaget ser ni Polis Gustav Adolf Håkansson, kallades allmant for "Håken". Lyckeby hade en Polis till Erik Nilsson som jobbat tidigare på bageri och kallades därför allmänt för "Skorpan".
  Så här ser Bengt ut nu.


 • Tillbaka