Uppdat 2019-12-21       Med anledning av 40 år som kung besöker kung Carl-Gustav ett antal städer i Sverige

 Två olika Kungabesök i Karlskrona & vi bjuder på fint vårväder

 • Kungen & Drottningen gör ett besök i Karlskrona.
  Jag passade på att ta några foto som ni kan se nedan.
    Poliseskort av Polis-MC.
  Teater & tal framför Rådhuset.
    Marinens Musikkår med vita damasker.

   En promenad i så här fint väder och utan blåst i Karlskrona. Man undrar vem som har beställt det så lägligt.  Drottning Silvia fick syn på en bebis bredvid oss och sken upp extra och var nästan på väg fram till den.

   Dom fick lyssna på trummor

   Där for dom i väg i A 2 en gammal kunglig bil. Det var "Kenna" från Albinsson & Sjöberg som körde bilen en 1967 års Cadillack Fletwood Limousine som tidigare ägts av Kung Gustav VI Adolf .

    Ung Kung vid ett tidigare besök.  Bland personerna på fotot känner jag igen Sonnie Nilsson, Camilla Odhnoff och bakom Sonnie t.v. i glasögon Gunnar Möllmark som avled i april 2013. Våran Susanne som hålls undan av polis Olofsson som jag kände väl. Han tyckte att jag i ett trafikbrott (vårddslös omkorning på MC av 2 MC vid Rosenholm) skulle haft en advokat så hade du klarat dig. Jag var envis och tyckte att en bra karl klarar sig själv. Olofsson och jag bodde vid denna tid (1957) på Ekeberg. När Rådhurättens dom kom fick jag 450 kr i böter det var mycket pengar på den tiden. Efterklok säger det mig att jag skulle lyssnat till polis Olofsson råd och tagit hjälp av en advokat. Var gång jag har tittat på detta foto har jag tänkt på vad polis Olofsson sa till mig om en advokat. Hela berättelsen går att läsa om i min självbiografi "Septemberbarn" kap.10 (utg. 2008).

  <<<Tillbaka