Uppdat. 2016-04-11      Nostalgifoto från mitten av 50-talet.  Musik: Blueset55

Edestad, Knutteberget & rondellen "Ankaret" då & nu. Se ett par rondellfoto från år 2010, se nederst på sidan.

Den nya Rondellen har återskapats och är nu färdig och City Gross har byggt en stormarknad alldeles intill.  Ankaret har placerats i mitten på rondellen precis som förr. Rondellen kommer att heta cirkulationsplats "Ankaret" och allt ser trevligt och bra ut och Karlskrona kommun och "Knuttarna" har åter fått en jättefin och välkomnande trafikplats.

  Foto: Karlskronas första rondell "Ankaret" med mejeriet i bakgrunden som nu är borta och City Gross har uppstått på exakt samma plats. Fotot är taget från Knutteberget 1957.

  Edestad 1956.  Ni ser en tidstypisk 50-tals knutte i "Vega-keps" och mollskinnsjeans samt  är det enda jag har kvar än i dag. Handskarna är snustorra. Skinnpajen köpte jag beg. av Stig "Stickan" Sturesson och använde den under några år. Den sålde jag vid ett senare tillfälle när jag trodde att allt mc-körande var över för min del. MC:n är en BSA  A7 Twin 500 cc årsm. 1953 maroonröd. Regnr: K6728. Fotot tagit i Edestad 1956. Närmast till hö. står en Silverpil K180 tillhörde "Putsen" och framför den står Lill-Bengts Matchless 500 cc. Längst bak en svart Vincent 1000cc.  Det var två killar som gjorde lumpen på KA2 som åkte på den.  Till vä. i bild Birger A, Lill-Bengt A i Vega-kepsar och han med vit hjälm är troligen "Betan". Det ärLeif Sundholm (randig hjälm) som kör upp sin hoj från diket. "Spättorna" var de som först började använda hjälm (vita).  

   Virago & Vega. Det har gått några år mellan dessa foto, men Vegan hänger med och det är en annan mc.

 Spättorna tränar för Lucia                         

 Gittan, Elsy, Gerd, Gun.                        Det blev sångframträdande vid denna Luciafest av "Spättorna" de enda som hade hjälm på den tiden.

  Gittan som Lucia med sina tärnor.

Vilka är dom från vä.? 1.?   2.?   3.?   4. Elsy 5. Gittan  6. Gerd. 7. Gun  8. Gunnel  9. ?

Roland Iggstedt samt Gun Moberg. Dessa två gifte sig senare och båda gick bort alldeles för tidigt.

"Knutteberget" 1957 min BSA A7 Twin i förgrunden. Man kan se till vä. står K7084 och det är min f.d. Exelsior 250cc som Sillen köpte efter mig. Personerna på foto fr.vä. Bengt-G Sjögren, halva Roland Iggstedt, sittande Gun, Gerd i svart, Björn Holgersson, högst upp står "Sillen". De 4 med festil är bortgångna.

Ulla & Björn Holgersson

                                      Björn, Calle, Gerd     ;   ;              Gerd & Ulla 

 Märk de korslagda kolvarna på ryggen.

Lill-Calles BSA A7 "StarTwin"  Björn Holgersson & Ulla och Gerd. Calles BSA & baken på Björns Triumph Thunderbird K319.

 Foto: Janapelle. Han tog detta på Billy 1958 och det är klockstapeln till hö. När jag släktforskade på min farfars sida kom jag fram till att Billy var mitt kusinbarn. Min far Victor och Billys farfar Oscar som bodde på Hulta i Ronneby var bröder om det är någon som undrar hur det hänger ihop.

Här står Rolf Lindkvist som gick bort den 7 maj 2014. Framför honom hukande Birger Arnoldsson på knä Bengt "BK" Kamnert. Det är BK:s BSA A7:a dom studerar eller skruvar på.

Mera nostalgifoto från Knutteberget året var våren 1965

 

Från vä. står Percy Eklund & Lasse "Lingon" i kavaj samt Roland Bonnier på sin AJS. Han som tittar på hjälmen är Lasse Gustavsson, det är nog hans BSA som står lutad mot el-transformatorhuset. (som inte finns på Berget längre). Den vita BMW:n är troligen Stefan Liljas. ( f.1945-06-26 avl. 2016-03-03) Om någon har foto från den första tiden på "Berget"? Kontakta Calle.

 

 

 

  Rondellen "Ankaret" år 2010 är återskapad  
             (är väl också nostalgi)?

 Rondellen är nu klar och invigd 2010-08-30 (för större foto klicka på bilden)

 Här byggs den nya rondellen och den ska få tillbaka sitt "Ankare".

 "Ankaret" är på plats igen. Allt är nästan som förut i denna höstrondell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Våren 2010 den 25 april och "Ankaret" som trafikondellen nu heter ser lite bättre ut än på höstfotot ovan.

 Ankaret nu. Så här ser den ut den 15 maj 2012

<<<Tillbaka till historik