Senast uppdat. 2022-09-17   

       Min golfsida med händelser under de 18 år jag tillhört Carlskrona Golklubb på Almö.    

Tumbas liv nyligen visat på TV 2021-04.
Sven "Tumba"Johansson gästar Almö Golbana 1971.
Här är "Tumba" på 16:de, väntar på att få spela in på green. Ni ser att Kalle "Lyckebybagarn" är bland publiken intill Eken i vita byxor.


Inspel på 16:de fairway. I bollen gick även Louice Wingårdh.


      
Händelser från mitt aktiva golfspel 1982-2000. 

                      Här nedan kan ni se några av Almös 18 golfhål

 13 par 4.   14 par 4. 15 par 3.   15 green med havsutsikt   7:an par 4. Vackert med vatten som man helst skall  slå över.

  Ni ser här 3:ans par 3 på Almö
Ett vackert och utmanande golfhål, är sig olikt var gång man kommer hit.

  Gör som Doktorn säjer. Ge dig till tåls, du är snart ute vid en 18-håls.

 

    Jag höll  i en golfklubba för första gången i aug. år 1982. Grönt kort fick jag 82-08-20. 

Jag har varit medlem i Carlskrona Golfklubb under åren 1982-2000 sålunda i 18 år. Min första lektion fick jag av dåvarande pro Arne Malmberg. Jag slutade med golfspelet pga. att alla mina andra intressen tog överhand och är nu roligare än golfen. Jag trodde aldrig att det var möjligt.       
(Att köra MC har legat latent hos mej sedan tonåren och jag kör nu tillsammans med mina tonårskamrater i Knuttebergets MC). 

Mina favorittävlingar var Gubbapokalen med en inteckning 1985, Toyota Cup med 2 finalspel, bästa placering 5:a 1994-08-18 på Lindö Park. Värnamo GK min favoritbana. Jag spelade där med f.d. vd för Åbro bryggeri, vi klämde några Falcon man måste prova på dom andras också sa han. En mycket trevlig och sympatisk man.Vi kanske provade lite för mycket så resultaten blev inte bland de bättre, men tävlingen! Jag har spelar några (Regionfinaler) kvaltävlingar till final som jag inte glömmer. 920818 i Christianstad den blåsigaste tävling jag spelat, bollarna kom tillbaka eller blåste iväg ut åt sidorna. För segern räckte det med 33 poäng! OBS! 940616 Spel på Kalmar GK och en andra placering trots snöfall och ordentliga hagelskurar, otroligt men sant.
Under min levnad har 6 st. landshövdingar verkat i Blekinge. Om golf har jag samtalat med landshövding Camilla Odhnoff på Trantorps drivingrange. Nu 2012-04-28 Har jag även pratat men vår dåvarande Landshövding Beril Andnor om Blekinges Milstolpar i samband med visning av nya Länsstyrelsens lokaler på Skeppsbrokajen.

Märkliga Golfhändelser jag upplevt under mina 18 år som aktiv golfspelare.

En hösttävling 1983 på Almö och på 10-ans hål spelade jag med en ung dam. Hon slog ut till höger och bollen hamnade bland ekar och höstlöv. Lätt att hitta trodde vi men icke sa Nicke. Hon slår ut andrabollen som ser ut att hamna på samma plats som den första. Vi hittar den och hon gör sig klar för att spela på andrabollen. När hon slår till bollen kommer det upp två bollar, vi kollar bollarna och det visar sig att det var första bollen som kom upp också. Troligtvis har det legat ett eklöv över första bollen och det var därför vi inte såg den. Andrabollen måste ha lagt sig ovanpå lövet som gömde förstabollen den enda förklaring till denna märkliga golfhändelse.

Vid en tävling "Carlskronaveckan" var förstapriset att låna en Ford Mondeo en vecka.
Jag hade ett otroligt flyt i denna tävling med 14 st. enputtar!!! 

Jag kommer in på 45 p och snuvar Åke Nilsson som redan var utsedd till segrare i klubbhuset. Han hade 44 poäng men inget körkort så vist var det rätt man som vann denna tävling. Jag tror att Åke liksom jag kommer ihåg denna tävling mycket väl. (överlag höga poäng)

                Hole in one   
Minns denna tävling och priset (Presentkort) samt mitt bästa resultat i en tävling.

 

Nästa händelse jag har svårt att glömma är när jag en solig vardagsmorgon stod vid etta utan medspelare och det kommer en lång kille på väg fram emot mig. Jag uppskattar hans ålder till runt 30. Han pratar findlandsvenska och frågar om vi kan göra sällskap på en golfrunda? Javisst säger jag det passar utmärkt att du kom. Han presenterar sig men jag minns inte hans namn. Men jag minns att han sa att han var präst ifrån Lund. Vi hade trevligt och pratade om allt möjligt vår personkemi stämmde liksom. När vi kom till 7-an slog han ut först och hans boll seglade ut till vänster där det kan vara besvärligt att hitta den, så han slog ut en andraboll för säkerhets skull. Mitt utslag blev utmärkt och när vi gick vidare frågade jag honom var han tog till för kraftord när han missade någon gång. Jag sa att jag svor till när sådant hände mig. Men vad säger du sa jag till honom? Nja sa han och drog lite på svaret, så sa han på sin finlandssvenska dialekt "Du jag tänker det" . Syftade då på svordommen.

i hade gått 18 hål på Kalmar Golfklubbs bana. Vi det var Sven Svensson, Gunnar Ulvås, Hasse Andersson & jag. Efter lite gott käk i restaurangen och givetvis med starköl till maten ( utom Sven för han körde) vi samlar ihop oss och går bort till ettans tee. Efter som du vann så slår du ut först sa Gunnar till mig. Det var den gamla ettans tee på ett par kvadratmeter bara så jag gick ut peggade upp och tittade över vattnet mot green slog till, plums i vattnet. En syrlig kommentar i från någon på land. Det var starkölens fel hörde jag. Dags för nästa man och det var Gunnar, även han slog i vattnet. Min kommentar var att ge tillbaka, det finns visst fler än jag som inte kan slå efter en starköl. Nu äntrade Sven green. Du som inte druckit starköl visa nu hur man slår över Kalmar sund. Sven tog i alldeles för mycket så han blev 3:dje man som slog i vattnet.

Hasse var kaxig, nu grabbar sa han ska jag visa hur det ska gå till och hur lätt det är att slå över. Vi kommenterade med att du sviker väl inte gänget, även om du är mera van vid starköl än vi så tror vi inte att du klarar inte detta att gå över vattnet på första slaget. Hasse slog till och vi hörde plumset och vred oss av skratt, för detta var helt ortoligt att alla 4 slog en boll i vattnet innan vi gick över med våra andra slag. Sånt här glömmer man inte i första taget och vi hade 2 trevliga golfrundor på Kalmar Golfklubb denna dag.

En dam kom in i klubbhuset och jämrade sig. En annan dam undrade om det inte hadde gått bra? Jo, men det skedde en olycka mellan första och andra hålet. Oj, jag förstår. Det har jag råkat ut för också där som det är så svårt för plåstret att sitta.

Vad som hände på 8:ans hål på Skaftö 1985.
Jag har tittat på TV när våra duktiga damer spelat Europatouren i golf på Skaftö.(Jag tror att 8:ans hål var ombyggt).
När jag spelade där på 8:ans hål ett doggleg vänster om man inte spelar som jag, chansar över en bergknalle. Madde och Caroline gick fram till hö. om berget för att passa på bollen. Jag tog fram järnåttans klubba vad passade väl bättre på åttans hål. Jag slog till bollen och det hände något märkte jag, det svissade till och jag hörde ett kling när klubbhuvudet slog i bergväggen. Madde och Caroline skrek den är på green, mycket märkligt jag stod där med bara klubbskaftet på Skaftö. Det blev en enputt och när vi kom hem fick Arne Malmberg laga min järn8:ans golfklubba.

<<< Tillbaka