Uppdat. 2018-07-01      Kolonivistelse på Eringsboda Brunn krigsåren 1944 & 1945.

Mycket "Nostalgi" för min del, nu återbesöket.

Jag tror att jag i min självbiografi har beskrivit hur denna kolonivistese var vi de två tillfällen jag vistades där. Men nu när jag besöker stället kommer en massa minnesbilder upp. Jag tog några foto där jag ska lägga till lite beskrivande text. I dag är ju Eringsboda Brunn ett populärt dans & nöjesställe dit dansanta från närliggande län gör täta besök.

 Två somrar på 40-talet bodde jag på översta våningen, det hö. fönstret. I glaspaviljongen till hö. blev vi avlusade med sabbadillättika.

 Här står Madde vid annexet. Där bodde flickorna. Ett nöje var att på kvällen smyga ner till baksidan för att spöka och skrämma tjejerna minns jag. Går man till höger på fotot kommer man till toalettbyggnaden som innehöll torrdass.

 Tidiga mornar kunde man ofta på andra sidan Åsjön om man hade tur se älgar. Som mest räknade jag till 7 stycken på en gång. Men det stod alltid en fyra fem stycken där.

 Här är torrdassbyggnaden som nu fått en gul färg. På den tid jag behövde gå hit var huset rött. Det var föresten alla byggnaderna då som nu fått en gul färg.

 På nedre botten här fanns kök och matsalen. 

 Här poserar jag och mitt i Åsjön.
Ser ni en ön som vi brukade ro ut till.

 Överst till höger bodde föreståndarinnan "Syster Märta Jönsson". När hon inte var här, jobbade hon som tandsköterska på Amiralitetsskolans skoltandvård. Jag minns när alla blev avlusade här med sabadillättika.

Foto från några andra besök jag gjort här.

 Vid ett annat besök med MC såg det ut så här.
Entrén till Eringsboda Brunn. Till vänster låg förr en gammal dansbana.

Här var Madde och jag och badade i Åsjön. Vattnet var kallare än vi väntat oss och det var 70 år sedan jag badade i denna sjö första gången. Det var när jag var på kollo här 1944 & -45.

Besöket 2018-07-01 i fint sommarväder. Vi fikade och njöt av kaffet och vädret. Madde badade eller doppade sig till knäna.

  <<<Tillbaka